Stone Merchants Yard

One of the clients principle considerations, and one that we believe forms a fundamental part of the future application is the need to design and live in a functioning ‘home’ rather than one that is seen as an exemplar, case-study house with environmental adornments.

The house is located within an existing quarry and every effort has been made to ensure the design is absolutely site-specific and incapable of being constructed on any other site.

The building will achieve exceptional design standards and be zero carbon with the intension that it will be capable of operation off-grid, i.e. not be reliant upon mains energy supplies.

The building incorporates living and ancillary accommodation at ground level with the only first floor accommodation being restricted to a viewing platform / study.

The design reflects the sites industrial heritage with Corten steel, glass and natural stonework forming the principle palette of materials.

Location: Bolton, Lancashire
Keys Aspects: Architecture, Sustainability, Planning

PDF Download
Commercial

Stone_Merchants_Yard_1
Stone_Merchants_Yard_2
Stone_Merchants_Yard_3
Stone_Merchants_Yard_4
Stone_Merchants_Yard_5
Stone_Merchants_Yard_6
Stone_Merchants_Yard_7
Stone_Merchants_Yard_8
Stone_Merchants_Yard_9